Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Goda förutsättningar för Kungsleden

2019-07-10 09:03
Kungsledens huvudkontor på Vasagatan i Stockholm. Foto: Jörgen Appelgren/Affärsvärlden

Analytikerestimat för Kungsleden kan antas revideras uppåt efter rapporten för det andra kvartalet och sedan fastighetsbolaget fått kreditbetyget höjt till investment grade hos Moody's.

Det skriver Pareto i en snabbkommentar. Analyshuset framhåller att förvaltningsresultatet om 312 miljoner kronor i kvartalet (276), en ökning om 13 procent från det andra kvartalet 2018, var 7 procent högre än både deras och snittförväntan på marknaden.

Kungsleden förbättrade sitt finansnetto till -86 miljoner kronor i kvartalet (-93) och bolaget pekar på att det fått finansiering till mer förmånliga villkor. Med ett investment grade-betyg anser vd:n Biljana Pehrsson att bolaget har "ännu bättre förutsättningar att bredda investerarbasen, få fördelaktiga finansieringsvillkor och säkra finansiering på långa löptider", skriver hon i rapporten.

"Vi kommer att göra positiva estimatrevideringar efter rapporten för det andra kvartalet och den investment grade-rating som Kungsleden nyligen fått", skriver Pareto med rekommendationen behåll och räknar med att aktien utvecklas bättre än övrig fastighetssektor på onsdagen.

I linje med förväntan ökade långsiktigt substansvärde per aktie till drygt 85 kronor, framhåller Pareto även.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom