Goldman Sachs: Bästa köpläget på två decennier

2016-03-07 14:28 Affärsvärlden Finwire
En bronstjur på Wall Street. Foto: All over press

Det är läge att slå till och köpa köpoptioner i S&P 500-index. Det anser Goldman Sachs som i en analys har beräknat sannolikheten till 21 procent för en indexuppgång på 5 procent under den kommande månaden, skriver Bloomberg.

Graden av sannolikhet kan ställas mot att marknaden endast har prisat in en 5 procents chans att S&P 500 kommer att röra sig i den omfattningen, därav köprekommendationen. Det bedöms vara det bästa läget att inta en position i köpoptioner i relation till risken på två årtionden.

Enligt Goldman Sachs derivatstrateg, John Marshall, är optionerna i nuvarande läge att betrakta som attraktiva eftersom korrelationen risk-belöning är stark samtidigt som den erbjuder investerare exponering till begränsad risk.

S&P 500 har tack vare en återhämtning i oljepriset och generellt gladare miner på börsen stigit under de tre senaste veckorna. Sedan bottennivån förra månaden, som motsvarade en tvåårslägsta, är index upp 9,3 procent.

Bakom Goldman Sachs analys ligger indikatorn GS-EQMOVE som skapades för två år sedan. Med hjälp av den får banken fram en sannolikhet av större rörelser för S&P 500 för en tidshorisont på en månad.

Affärsvärlden Finwire

Premiumnyheter

Aktuellt inom