Goldman Sachs beskvikna på Draghi

Goldman Sachs är besvikna över de åtgärder den Europeiska centralbankschefen Mario Draghi avtäckte under torsdagens presskonferens. Det framgår av en kommentar som under fredagen skickades ut till kunder.

Jämfört med vad Draghi avtäckte hade marknaden, enligt Goldman, väntat sig en ännu lägre ränta och större tillgångsköp. Överlag anser banken dessutom att Draghi hade en något mer hökaktig framställning än väntat.

Goldman anser att centralbanken har för optimistiska prognoser, något som under nästa år kan leda till ytterligare lättnader under andra halvan av nästa år.

Banken har dock även fortsättningsvis en positiv inställning till europeiska aktiemarknader, givet att euron inte stiger alltför mycket i värde från nuvarande nivåer. Synen att Europa kan komma att prestera bättre än USA kvarstår, om än mätt i lokala valutor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.