Goldman Sachs: Dessa aktier kan stiga med 20 procent

Europeiska lyxaktier har potential att stiga med 20 procent i år. Starkare fundamenta och intjäningsnivåer som håller på att bottna gör att en investering i sektorn är värd chansen, enligt Goldman Sachs.

Lyxaktier hade ett tufft under 2015. I helhet backade indexet för branschen med hela 15 procent jämfört med det paneuropeiska-indexet som noterades upp 1 procent under samma period. Men nu råder alltså ett nytt utgångsläge där det är läge att slå till, anser Goldman Sachs. Det skriver MarketWatch.

– Vi tror att detta är en möjlighet att köpa selektivt i sektorn, skriver investmentbanken i ett marknadsbrev.

Samtidigt väljer den amerikanska investmentbanken att sänka prognosen för den globala lyxförsäljningen till 3,4 procent under 2016. Det motsvarar en nedgång från de två föregående årens tillväxtnivåer på 4 respektive 5 procent, och motiveras företrädesvis av en lägre marknadsaktivitet i Kina och USA.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.