Goldman Sachs: S&P 500 ska upp 11 procent

Investmentbanken Goldman Sachs anser att den senaste tidens börsfall i USA ska ses som en chans att köpa aktier på uppstuds.

Strateger på Goldman Sachs anser att investerare har blivit lite för oroliga när det gäller den amerikanska ekonomin, där tillväxten var väldigt liten under fjärde kvartalet i fjol, skriver CNBC.

Rädslan har fått det amerikanska börsindexet S&P 500 att falla 10 procent från sin högsta punkt i december. Enligt David Kostin, Goldman Sachs aktiechef på USA-marknaden, finns det fem huvudorsaker till att bankens kunder trots nedgången har valt att inte köpa på sig mer aktier:

1. Rädsla för att fånga fallande knivar.

2. En nedgång i tillverkningsindustrin vilket kan sänka konsumtionen.

3. Minskade företagsinvesteringar till följd av oljeprisfallet.

4. Inbromsningen i Kina som kan trigga global deflation.

5. Ett behov av att aktiekurserna ska komma ned ytterligare för att erbjuda en attraktiv riskjusterad avkastning.

Goldman Sachs håller emellertid fast vid sin bedömning att S&P 500 ska rekylera upp och avsluta innevarande år på 2 100 punkter. Det motsvarar ett lyft på cirka 11 procent från nuvarande nivå, sett till måndagens stängningskurs.

Analysen bygger på att USA:s BNP växer med 2 procent och att Federal Reserve höjer styrräntan fyra gånger under året.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets