Göran Persson: Estland förblir en hemmamarknad för Swedbank

Estland är och förblir en av Swedbanks hemmamarknader, inskärper bankens styrelseordförande Göran Persson på en pressträff i huvudstaden Tallinn.
Göran Persson: Estland förblir en hemmamarknad för Swedbank - goran-persson-700_binary_6971199.jpg

Detta är en ”fundamental policy”, enligt Persson. Han konstaterar att det ibland uppstår rykten att banken ska lämna det baltiska landet.

– Men vi ska stanna och vi ska växa, säger den tidigare statsministern.

Han påpekar att Swedbank nu förknippas med penningtvätt, att banken har stora problem med sitt anseende. Men att ambitionen är att återskapa det.

– Vi går nu tillbaka till 2007 och granskar, jag tror det är mer än 15 miljoner kunder, och mer än 20 miljarder transaktioner. Vi går till botten med detta och vi vill starta om utifrån en punkt där vi vet vad som har hänt för att det inte ska uppstå igen.

 FI ger grönt ljus för Göran PerssonFinansinspektionen (FI) har avslutat sin prövning av Göran Persson som styrelseordförande i Swedbank.

Persson påpekade samtidigt svårigheterna att upptäcka penningtvätt och sade sig vara ödmjuk för att flere upplägg än hittills känt kan dyka upp.

Svensken har i dagarna träffat cheferna för Estlands finansinspektion och centralbank, samt premiärminister Jüri Ratas. Swedbankordföranden sade flera gånger att banken och myndigheterna i Estland och Sverige är inställda på samarbete för att lägga penningtvättskandalen bakom sig och försöka förhindra att liknande problem uppstår på nytt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets