Greklands regering: Nyval inget alternativ

Gabriel Sakellaridis, talesperson för den grekiska regeringen, säger på måndagen att nyval inte är ett alternativ för Grekland, och att landet nu väntar på svar från sina långivare angående sitt reformförslag.

Det rapporterar Dow Jones Newswires.

En talesperson för EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker har samtidigt uppgivit att man ännu inte har mottagit något reformförslag från den grekiska sidan.

Enligt Sakellaridis är en delegation med grekiska tjänstemän nu på plats i Bryssel för att försöka överkomma meningsskiljaktigheterna mellan Grekland och dess internationella långivare.

“En överenskommelse borde nås fram till 30 juni, då Greklands nuvarande räddningsprogram löper ut”, säger han.

Tidigare under måndagen mötte Greklands finansministern Yanis Varoufakis Tysklands dito Wolfgang Schäuble i Berlin.

“En överenskommelse är absolut nödvändig för Europas integritet”, säger Varoufakis, som vidare uppger att mötet var vänskapligt och produktivt, men att han inte förhandlade med Schäuble.

Premiärminister Alexis Tsipras förväntas träffa Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Francois Hollande i samband med EU-toppmötet under innevarande vecka.

Alexis Tsipras, och senast vice socialminister Dimitris Stratoulis i fredags, har signalerat att regeringen kan utlysa nyval om en uppgörelse med långivarna sluts som inte är förankrad i regeringspartiet Syrizas vallöften.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.