Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Grönt ljus för skiffergasprojekt i Litauen

2013-04-11 14:22

Skiffergasprojekt i västra Litauen kommer inte att tillfälligt avbrytas eller ställas in som en parlamentarisk kommitté föreslog förra månaden i väntan på att ett regelverk kring skiffergasprospektering ska bli klart.

Det skriver sajten www.15min.lt på torsdagen med hänvisning till Litauens premiärminister.

Amerikanska oljebolaget Chevron, som utsetts tills vinnare i anbudsförfarandet gällande skiffergasprojekt i landet ska alltså få fortsätta sina projekt, enligt premiärministern.

Tethys Oil har tre licenser i Litauen varav Chevron är operatör för en av dem, den så kallade Rietavaslicensen, där Tethys Oils andel är 14 procent.

"Arbetsprogrammet 2013 på Rietavaslicensen förväntas inom kort att inledas med en omfattande seismikstudie som inkluderar insamling av ny 3D-seismik. Arbetsprogrammet, som finansieras i sin helhet av Chevron, är huvudsakligen utformat för att utvärdera licensens potential för skiffergas/-olja", skrev Tethys Oil i sin bokslutskommuniké.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom