Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Guldkantat besked för Lundin

2016-10-14 07:42
Guldtackor. Foto: All over press

Gruvprospekteringsbolaget Lundin Gold har färdigställt och fått godkännande för sin miljöstudie (Environmental Impact Study) gällande guldtillgången Fruta del Norte i Ecuador.

"Detta är en viktig prestation för bolaget och för utvecklingen av Fruta del Norte. Det kommande och sista steget i miljögodkännandeprocessen, vilken banar för en utveckling av projektet, är ett erhållande av ett miljötillstånd. Det är en procedur som väntas kunna genomföras under de kommande veckorna", kommenterar vd Ron Hochstein i ett pressmeddelande.

Vidare uppger bolaget att rekryteringen av nyckelpersoner har slutförts och att ett avtal tecknats med gruvservicebolaget G Mining.

"Lundin Gold och G Mining kommer att bilda ett integrerat team projektteam för att hantera alla aspekter av projektet", enligt Ron Hochstein.

Nästa steg för Lundin Gold blir att skriva avtal med entrepenörer för de inledande faserna i gruvans konstruktion.

Lundin Gold köpte i slutet av 2014 fyndigheten Fruta del Norte i sydöstra Ecuador av Kinross Gold för totalt 240 miljoner dollar, omkring 1,8 miljarder kronor. Fruta del Norte beskrevs då som ett av de största och mest höghaltiga guldprojekten i världen.

Bolaget siktar på att fatta ett slutgiltigt produktionsbeslut senast i början av 2017, för att inleda guldproduktion under det första kvartalet 2020.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom