Guldreserven <br></br>herrelös

2008-08-25 08:56

Karl-AxelGranlundsVolitofår en ny vd i tidigare Finnveden-chefenJohanLundsgård.SvenHolmgren, som i sju år varit vd, blir kvar som rådgivare inom Volito Aviation. Att Lundsgård har industrierfarenhet är inget slump. Volito tittar på en industrisatsning, där man kan köpa loss en del av ett industriföretag och skapa ett fristående företag, skriverRapidus.

TA-skribentenIngemarCarlssongör comeback som börskrönikör hosRealtid, noterar Silly.

Riksbankensöker en en chef för investeringsenheten, som förvaltar guld- och valutareserverna.

VätternIndustrier, ett riskkapitalbolag i företagsgruppen som äger Jönköpingsposten, söker ny vd efterUlfElwénsom går i pension vid årsskiftet. I annonsen i måndagens DI söks en person som är ”starkt affärsdrivande med stor social kompetens”. Ett annat krav är att ”Du tycker att Jönköping är en bra bostadsort för Dig och Din familj”.

Vättern Industrier är ett dotterbolag i famileägdaHerencokoncernen, och hade totala tillgångar vid årsskiftet på dryga 100 miljoner kronor.

Handelsbankenöppnar för externa fonder i sitt utbud.Nordeavalde att göra samma sak i fjol, skriver DI...

... som även skriver attSwedbanksaknar en "tronarvinge". Tidningen spekulerar i ett vd-byte till våren, men det är svårt att det blir svårt att hitta en efterträdare tillJanLidéninternt.ErkkiRaasuke, chef för den baltiska bankrörelsen sägs vara den hetaste kandidaten.

Och Swedbank har utsett en ny chef för samarbetet med sparbankerna,där relationerna i vissa fall varit minst sagt frostiga.AndersEkedahlefterträderGöranTheodorssonsom går i pension. Anders Ekedahl har tidigare varit chef för företagsmarknad.

Silly Season

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom