H&M i topp på börsen

Stockholmsbörsen handlades uppåt vid lunchtid på torsdagen, även om uppgången hade dämpats i jämförelse med morgonens nivåer.
H&M i topp på börsen - omx-upp-700_binary_6954793.jpg

USA och Kina är preliminärt överens om en vapenvila i sin handelsdispyt inför mötet mellan Donald Trump och Xi Jinping vid G20-mötet i helgen. Wall Street Journal rapporterade samtidigt att Xi Jinping kommer att presentera sina villkor för att avsluta handelskonflikten för Trump, och ett krav är att USA slopar sitt förbud mot försäljning av amerikansk teknologi till Huawei.

Vid 12:25-tiden var det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 0,3 procent till nivån 1.609. Aktier för 5,6 miljarder kronor hade då bytt ägare via Stockholmsbörsen.

H&M:s delårsrapport på torsdagsmorgonen visade ett kvartalsresultat som var helt i linje med förväntningarna men där bolaget också skriver om en ”mycket god” start på försäljningen av sommarkollektionen och att nettoomsättningen under juni bedöms öka med 12 procent. Aktien avancerade 9,7 procent och tog med det en solklar topposition inom storbolagsindexet OMXS30.

Bland storbolagen återfanns de cykliska bolagen Boliden och Hexagon i toppskiktet. Aktierna lyfte 1,5 och 1,2 procent. Angående Hexagon har vd:n Ola Rollén frikänts även i högre norsk instans angående anklagelser om insiderhandel.

Sämst gick det för medicinteknikbolaget Getinge som försvagades 2,3 procent. Bland mer defensiva papper var hygien- och hälsobolaget Essity ned 1,4 procent och teleoperatörerna tappade 0,5 till 0,8 procent.

Betssons dotterbolag NGG Nordic, som driver varumärket Nordicbet i Sverige, har fått en varning och tilldömts en sanktionsavgift om 19 miljoner kronor av Spelinspektionen. Beslutet kommer att överklagas. Aktien tappade 0,4 procent.

Bussbolaget Nobina släppte sin rapport för månaderna mars till maj. Nettoomsättningen steg med 16,9 procent och rörelseresultatet uppgick till 152 miljoner kronor (114). Aktien lyfte nära 9 procent.

Återvinningsbolaget Recyctec meddelade att kraftiga störningar och förseningar i inleveranser av avfallsråvara föreligger. Aktien föll 12,5 procent.

Det First North-listade bolaget Hoylu har fått en order från Ford Motor och aktien steg 1,6 procent.

Ett annat First North-bolag, mobilspelsföretaget Nitro Games, har tecknat avtal med gamingbolaget Avalanche Studios som innebär att Nitro Games utvecklar ett mobilspel till plattformarna iOS och Android för Avalanche. Aktien belönades med en uppgång på 11,5 procent.

På rekommendationsfronten har Affärsvärlden i sin senaste utgåva satt rekommendationen köp på Björn Borg och aktien svarade med en uppgång om 5,5 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets