Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Haldex-uppköp hotas av konkurrensmyndigheter

2016-09-06 06:51

Gårdagens budgivare på verkstadsbolaget Haldex, Knorr-Bremse, kan få problem med att få igenom affären för amerikanska konkurrensmyndigheter, då bolaget kan få en för hög marknadsandel inom trumbromsar till kommersiella fordon i Nordamerika. Det skriver Dagens industri i tisdagens utgåva.

En Haldex-analytiker som Di talat med utesluter inte att amerikanska konkurrensmyndigheter ställer sig avvisade mot ett samgående. Men samtidigt lyfter analytikern fram ett argument som talar för att amerikanerna inte ser så allvarligt på den höga marknadsandelen.

"Jag tror att konkurrensmyndigheter tillåter ganska höga andelar på trumbromsar i Nordamerika därför att det är en teknologi som kommer att få ge vika för skivbromsar", uppger analytiker till tidningen.

 

LÄS MER:

Läs mer: Nytt bud på Haldex

 

Knorr-Bremse själva lät inte oroade på gårdagens telefonkonferens.

"Vi är mycket optimistiska. Om du tittar på den kommersiella fordonsmarknaden kommer du fort till slutsatsen att vi har kompletterande verksamheter. Haldex är starkt på släp och vi är starkt på lastbilen. Släp och lastbilar har ganska olika produktkrav", sa koncernchefen Klaus Deller enligt Di.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom