Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Han är årets främste entreprenör i region Östra

2014-11-18 09:24
Foto: EY Entrepreneur Of The Year

Det blev Johan Enocson från Active Invest Sweden som kammade hem vinsten som årets främsta entreprenör i region Östra i EY:s entreprenörstävling EY Entrepreneur Of The Year.

2002 grundade Johan Enocson Active Invest Sweden. Koncernen äger företag inom branscher såsom möbeltillverkning och trähustillverkning, bland annat Spaljisten, en av Ikeas främsta leverantörer inom högblanka möbler. Koncernen omsätter drygt 780 miljoner kronor och har över 240 anställda.

Under måndagskvällen utsågs Johan Enocson till årets främsta entreprenör i region Östra i EY Entrepreneur Of The Year med följande motivering:

"Med fast förankring i den småländska företagskulturen och genom beslutsam och envis satsning på teknik- och produktionsutveckling, har entreprenören på kort tid skapat en framstående och växande företagsgrupp. Med ett passionerat entreprenörskap och ett starkt socialt engagemang har årets vinnare bidragit till bygdens välstånd och utveckling."

Utnämningen skedde i samband med en galakväll i Växjö Konserthus.

Regionfinalen i Göteborg var den tredje av sex i EY Entrepreneur of the Year. Johan Enocson går nu vidare till Sverigefinalen som hålls i Stockholms stadshus den 29 januari. Den svenska vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo under våren 2015. Entrepreneur of the Year arrangeras av EY i samarbete med SEB. Affärsvärlden är mediapartner.

De ingick i juryn

Christina Hahn (VEM Personal), juryordförande

Mattias Sjöberg (IV Produkt)

Torsten Nilsson (Nelson Garden)

Christian Berger (LEAD)

Stefan Jarbratt (Pelly intressenter)Kristin Boman (Bomans i Trosa)

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom