Han är den mest inkomstbringande skådespelaren någonsin

2016-01-11 12:01 Affärsvärlden Finwire
Foto: David Fisher/REX/All over press

Kassasuccén Star Wars: The Force Awakens har gjort att Harrison Ford numera kan titulera sig som den mest inkomstbringande filmstjärnan i USA:s historia, en plats som tidigare innehades av Samuel L. Jackson.

Enligt siffror från Box Office Mojo har framgångarna med den sjunde upplagan i filmserien gjort att Ford toppar listan med 4.7 miljarder dollar. Samuel L. Jackson följer hack i häl med 4,6 miljarder dollar, skriver Business Insider.

Den nuvarande toppställningen kan komma dock att förändras med tanke på alla de filmprojekt som väntar de båda skådespelarna. Harrison Ford har en femte upplaga av Indiana Jones på gång, såväl som en ny version av Blade Runner. Väntar gör även en till Star Wars-rulle. För Samuel L. Jacksons del stundar nya filmversioner av Tarzan och King Kong. Samuel L. Jackson medverkar för övrigt i Tarantinos bioaktuella The Hateful Eight.

Bakom toppduon placerar sig Tom Hanks på en tredje plats med 4,3 miljarder dollar. Bland det motsatta könet är det Cameron Diaz som leder ligan med 3 miljarder dollar.

Affärsvärlden Finwire

Premiumnyheter

Aktuellt inom