Han blir ny vd för Husqvarna

Husqvarna har utsett Henric Andersson till ny vd med tillträde 2 april 2020, i samband med bolagsstämman 2020.

Kai Wärn kommer då att avsluta sin anställning som vd och styrelseledamot, men kommer att fortsätta som senior rådgivare åt styrelsen under 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Henric Andersson har arbetat på Husqvarna i 22 år och är för närvarande divisionschef för Construction Division.

”Han har en väldigt bred erfarenhet inom gruppen och har innehaft ett antal roller inom kommersiell park och trädgårdsskötsel, inom Husqvarna Construction och inom koncernens teknologienhet innan han utnämndes till Divisionschef, Construction Division år 2015, som han framgångsrikt har utvecklat”, kommenterar styrelseordförande Tom Johnstone.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets