Han blir ny vd för Plantasjen

Ratos har utsett Olav Thorstad till ny vd i växtkedjan och portföljbolaget Plantasjen.
Han blir ny vd för Plantasjen - olav-thorstad_binary_6962440.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

Olav Thorstad, som närmast kommer från vd-posten på friskvårdskedjan Sats, tillträder senast den 1 oktober.

Han har enligt beskrivningen i pressmeddelandet mer än 15 års erfarenhet från ledande befattningar inom konsumenthandeln.

”Med Olavs erfarenhet från att driva lönsamhetsförbättringar inom konsumentbolag kommer han kunna bidra till Plantasjens fortsatta resa där en stabiliserad lönsamhetsnivå är prioritet”, säger Anders Slettengren som är affärsområdeschef på Ratos.

Det var under 2016 som Ratos blev ägare i Plantasjen. Kedjan har haft intäkts- och resultatmässiga problem de senaste åren och i början av 2019 gjorde Ratos en nedskrivning om 600 miljoner kronor för innehavet. Veckan dessförinnan hade dåvarande vd Daniel Juhlin fått sparken efter att ha varit vd sedan slutet av 2017. I rapporten för det första kvartalet kunde Plantasjen visa upp en viss förbättring i resultatet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco