Han blir Trumps nya finansminister

2016-11-30 14:10 Direkt Affärsvärlden
Steven Mnuchin blir USA:s nya finansminister. Foto: All over press

Steven Mnuchin och Wilbur Ross bekräftar hos CNBC att de har utsetts till finansminister respektive handelsminister i Donald Trumps administration.

Steven Mnuchin sade, enligt Reuters, att han planerar för den största skattereformen sedan Reagans tid, och att en BNP-tillväxt på 3-4 procent är möjlig i USA.

Han sade vidare att sänkningar i inkomstskatter kommer att kompenseras av färre skatteavdrag, bland annat ska ränteavdragen för bolån begränsas.

Steven Mnuchin sade också att en handelsreform kommer att ligga högt på hans agenda, och att det kommer att leda till ett stort lyft för ekonomin. Han sade att han tror på bilaterala förhandlingar och varken han eller Wilbur Ross stöder regionala handelsavtal.

Wilbur Ross sade samtidigt att Mexiko har bättre handelsavtal med resten av världen än vad USA har, "vi kommer att fixa det".

Steven Mnuchin sade enligt Bloomberg News att Federal Reserves ordförande Janet Yellen, som Donald Trump tidigare har riktat kritiska uttalanden mot, har gjort ett bra jobb. Att fylla de snart två vakanta platserna i centralbankens direktion står enligt honom högt på prioriteringslistan.

Finansdepartementet skulle enligt Steven Mnuchin benämna Kina som valutamanipulatör om det finns fog för det.

Han anser även att många aspekter av den så kallade Dodd-Frank-lagen måste avlägsnas och att bolånejättarna Fannie Mae och Freddie Mac bör utgå från statens ägo.

Donald Trumps övergångsteam har tidigare utlovat att Dodd-Frank-lagen, som infördes för att öka regleringen av finanssektorn som en respons på finanskrisen, ska avlövas.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom