Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Han köper Sveriges dyraste lya

2009-12-02 07:15

Här är Stockholms dyraste lägenhet - snart såld för hisnande 52 miljoner kronor. Den ligger i ett av huvudstadens bästa lägen och med vidunderlig utsikt. Köparen: Sveriges snabbmatskung.

Det är Curt Bergfors - grundare av hamburgerkedjan Max - som, enligt Affärsvärldens mycket initierade källor, planerar att köpa den fashionabla lägenheten som fortfarande är under uppförande. Säljare är fastighetsmagnaten och finansmannen Sven-Olof Johansson och hans bolag Fastighetspart, som just nu bygger ett nytt bostadshus vid Östermalmstorg mitt i Stockholm.

Lägenhetens prislapp: 52 miljoner kronor, enligt samma källor.

Se Curt Bergfors Östermalmslägenhet genom att klicka här!

Därmed signeras också kontraktet för Stockholms hittills överlägset dyraste lägenhet.

- Jag har inte sålt den gamla ännu och det hänger på att jag får vad jag vill ha för den och det ingår i överenskommelsen, säger Curt Bergfors till Affärsvärlden.

Max grundare och arbetande styrelseordförande vill inte vidare kommentera lägenhetsaffären och hänvisar till att han aldrig tidigare någonsin låtit sig intervjuas.

Fastighetsägaren och byggherren Fastpartners vd Sven-Olof Johansson vill inte heller kommentera planerna.

- Nej, det får jag inte. Våra kunder är väldigt diskreta. Dessutom är affären inte helt klar, säger han.

Lägenheten som just nu är Curt Bergfors hem och alltså är till salu samt själva förutsättningen för den nya affären är en sjurummare på 367 kvadratmeter och ligger på Sturegatan, ett slappt stenkast från Östermalmstorg.

Se bilderna inifrån Curt Bergfors nuvarande lägenhet på Sturegatan, genom att klicka här!

Det begärda priset för den är 25 miljoner kronor, vilket betyder ett kvadratmeterpris på 68 120 kronor.

Även den lägenheten är arkitektritad av den exklusiva arkitektbyrån Lomar Arkitekter och ligger i ett av Stockholms allra bästa lägen med utsikt över Kungliga Biblioteket och Humlegården.

Curt Bergfors lämnade för en tid sedan över rodret på sitt hamburgerimperium till sina två söner, men är fortfarande arbetande styrelseordförande och extremt aktiv.

Redan som 19-åring, 1968, grundade Curt Bergfors och hans dåvarande sambo det som skulle bli Max Hambugerrestauranger AB. Idag finns hans hamburgerrestauranger på över 60 platser runt om i Sverige och sysselsätter drygt 2 000 anställda.

Förra året omsatte kedjan närmare en miljard kronor.

Efter en dykolycka för drygt 20 år sedan är Curt Bergfors rullstolsburen och engagerad i frågor om tillgänglighet och funktionshinder. Bland annat sjösatte han för en tid sedan ett redan prisbelönt projekt för mångfald i arbetslivet tillsammans med statliga Samhall.

Niklas Bodell

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom