Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Han ska frälsa Carnegieägarna

2008-11-29 13:57

Advokaten Lars Edlund ser ut att bli särskild granskningsman i D. Carnegie & Co.

En grupp storägare iD. Carnegie & Cohar krävt att en särskild granskningsman kallas in för att reda ut händelserna i det kraschade bolaget och undersöka om det finns skäl att rikta krav mot de ansvariga.

I kallelsen till den extra bolagsstämman den 19 december föreslås advokatLars EdlundGrönberg advokatbyråtill granskningsman.

Bakom förslaget stårAndra AP-fonden, Böös Enbladoch en grupp ägare inomMax Matthiessen. Därmed ska det mycket till för att Lars Edlund kommer att petas från uppdraget.

Lars Edlund, advokat sedan 1985 och ledamot iAdvokatsamfundets styrelse, har de senaste åren främst uppmärksammats som ordförande i den skiljenämnd som dömde i tvisten mellanSkandiaochSkandia Liv.

Han lämnade storbyrånVinge2002 delvis på grund av jävssituationen som hindrade många potentiella uppdrag. Tvistlösning i skiljenämnder kan vara en lukrativ syssla. Lars Edlunds arvode i Skandia-målet uppgick till 9 miljoner kronor.

Silly Season

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom