Han tjänar mest på oljeprisfallet

2016-01-19 10:15 Per Tolgraven
Foto: imago/Hindustan Times/All over press

Oljeprisraset och dess effekter på världsekonomin har fått många miljardärers förmögenhet att minska. Men en storägare går mot strömmen, skriver Bloomberg.

Det är den indiske mångmiljardären Mukesh Ambani som hastigt blivit ännu rikare. Huvudägaren i Reliance Industries har sett sin förmögenhet öka med 620 miljoner dollar, eller runt 5,3 miljarder kronor, från årsskiftet fram till i fredags.

Därmed är Ambani den som ökat sin förmögenhet mest i världen under 2016. Avståndet är stort till tvåan, Walmart-arvingen Alice Walton, vars förmögenhet ökat med 130 miljoner dollar hittills i år.

Reliance Industries är vinnare på de låga råoljepriserna då raset gör att marginalerna sväller vid bolagets raffenaderi-komplex som är det största i världen. Företaget rapporterade på tisdagen en 38-procentig vinstökning sista kvartalet 2015.

Av Indiens 13 miljardärer på topplistan över världens 400 rikaste är Mukesh Ambani den ende som sett sin förmögenhet öka under årets 10 första handelsdagar, rapporterar Bloomberg.

Per Tolgraven

Premiumnyheter

Aktuellt inom