Han tjänar mest på oljeprisfallet

Oljeprisraset och dess effekter på världsekonomin har fått många miljardärers förmögenhet att minska. Men en storägare går mot strömmen, skriver Bloomberg.

Det är den indiske mångmiljardären Mukesh Ambani som hastigt blivit ännu rikare. Huvudägaren i Reliance Industries har sett sin förmögenhet öka med 620 miljoner dollar, eller runt 5,3 miljarder kronor, från årsskiftet fram till i fredags.

Därmed är Ambani den som ökat sin förmögenhet mest i världen under 2016. Avståndet är stort till tvåan, Walmart-arvingen Alice Walton, vars förmögenhet ökat med 130 miljoner dollar hittills i år.

Reliance Industries är vinnare på de låga råoljepriserna då raset gör att marginalerna sväller vid bolagets raffenaderi-komplex som är det största i världen. Företaget rapporterade på tisdagen en 38-procentig vinstökning sista kvartalet 2015.

Av Indiens 13 miljardärer på topplistan över världens 400 rikaste är Mukesh Ambani den ende som sett sin förmögenhet öka under årets 10 första handelsdagar, rapporterar Bloomberg.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.