Handeln i Aspiro återupptas

Handeln med aktierna i Aspiro kommer att upptas på onsdagen klockan 09.00, skriver Nasdaq Stockholm i ett börsmeddelande.

Börsen uppmanar samtliga marknadsaktörer att vidta åtgärder för att säkerställa att order återspeglar korrekt marknadsvärde. Börsen avser att verka för att aktien ska vara tillgänglig för handel under 1 april och 2 april 2015. Det anses väsentligt att de aktieägare som vill genomföra transaktioner i aktien innan den avnoteras ges tillfälle att göra det.

Av den anledningen avser börsen att så långt möjligt undvika att ingripa i handeln under de två återstående dagarnas handel. Däremot kommer gränsvärdena för de automatiska avbrotten i handeln (volatility guards) att sänkas, vilket kan ge upphov till fler kortvariga avbrott i handeln än vad som annars skulle vara fallet, meddelar Nasdaq.

Sista handelsdag för Aspiro, som är under uppköp, är den 2 april.

Budkursen på Aspiro ligger på 1,05 kronor, vilket också är en kurs aktien kommer att tvångsinlösas till. Senast betalt i dag var 3 kronor. Som mest har aktien i dag handlats till 12 kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.