Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Handelsbanken Capital Markets rekommenderar sälj av Unibet-aktien

2010-10-11 06:35
Unibets vd Henrik Tjärnström.

Ett av spelbolagen på börsen är övervärderad. Den bedömningen gör Handelsbankens analytiker och rekommenderar sälj.

Läs DIs rekommendetionav Unibet här!
Lär Börsveckans rekommendation av Unibet här!

Handelsbanken Capital Markets har sänkt rekommendationen på spel- och vadslagningsbolaget Unibet till minska, från öka. Riktkursen sänks också från 155 kronor till 120 kronor.

Det framgår av en analys daterad den 7 oktober.

Bruttovinsterna på 20 procent från Frankrike kommer sannolikt att försvinna under tredje kvartalet och resten av verksamheten bör växa med 10-15 procent, vilket innebär att intäkterna kommer att minska. Ett åtgärdsprogram verkar nödvändigt men även om ett sådan införs kräver det mycket fantasi för att inte tro att vinsterna kommer att sjunka nästa år, skriver Handelsbanken.

Vidare noterar Handelsbanken att Unibet har stora goodwillposter på grund av två "olyckliga" förvärv, Mr Bookmaker och Maria Bingo. Givet ny vd och hög sannolikhet för sparprogram tror Handelsbanken att risken för nedskrivningar är stor och det är oklart huruvida detta påverkar utdelningen.

"Unibet har fallande intäkter och vinster helåret 2011 på grund av nedstängningen i Frankrike och stödet av fotbolls-vm 2010. Ett p/e-tal på 12 och 4 procents utdelning 2011 sticker inte ut i ett sådant scenario", skriver Handelsbanken som förklaring till sin rekommendations- och riktkurssänkning

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom