Handelslättnad lyfter Asienbörserna

Asienbörserna noterade en lätt uppgång på torsdagen i spåren av en lättnad i handelsspänningarna mellan USA och Kina. Länderna enades om att avstå från nya taxor, i avvaktan på en ny förhandlingsrunda.
Handelslättnad lyfter Asienbörserna - pil-asien-upp-affarsvarlden-700_binary_6853001.png

Lättnaderna har lindrat ett visst tryck på marknaderna även om handelskriget fortfarande överskuggar de globala ekonomiska utsikterna.

Vita husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow sade på onsdagen att amerikanska och kinesiska förhandlare skulle hålla ett telefonmöte nästa vecka för att bestämma ett kommande möte.

“Lättnaderna i handelskonflikten har varit en katalysator för uppgången på marknaden, trots att det fortfarande finns osäkerhet”, sa Quincy Krosby, marknadschef på Prudential Financial.

Vid 7.30-tiden var Nikkei 225 i Tokyo upp 0,3 procent, i likhet med flertalet börser i regionen.

Bland individuella aktier steg SoftBank och Inpex 3 repsektive 1,4 procent, på Tokyobörsen. Samtidigt backade Fast Retailing 1,4 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.