Handelsoro sänker USA-terminerna

De amerikanska börserna väntas öppna nedåt på onsdagen tyngda av ökade spänningar mellan USA och Kina. Även i Asien och Europa har börsskärmarna mestadels lyst rött under dagen.
Handelsoro sänker USA-terminerna - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Vid 14.45-tiden hade terminen för Dow Jones industriindex och Nasdaq 100-terminen gått ned med 0,3 procent. Terminen för S&P 500 låg på minus 0,2 procent.

USA-presidenten Donald Trump hotade på tisdagen Kina med höjda tullar om inget handelsavtal undertecknas och senare på kvällen godkände amerikanska senaten lagstiftning som stöttar Hongkong. Detta ledde i sin tur till varningar om motåtgärder från Kina, vilket kan komma att försvåra handelssamtalen mellan de två länderna.

Dollarn har stärkts mot euron på onsdagen och USA-räntorna är överlag ned.

På råvarumarknaden har oljepriset gått upp något efter att ha handlats tydligt lägre på tisdagen. WTI-oljan i första termin noterades strax under 55:50 dollar per fat på onsdagseftermiddagen. Senare i eftermiddag kommer den officiella statistiken, från energidepartementet, över amerikanska råoljelager förra veckan. Statistik på tisdagen från branschorganisationen API visade en ökning med närmare 6 miljoner fat i förra veckan.

På tisdagen hade flera detaljhandelsaktier det tungt i USA-handeln efter svaga kvartalssiffror och sänkta försäljningsprognoser från Home Depot och Kohls. I onsdagens förhandel klättrade butikskedjorna Lowes och Target efter att deras rapporter på onsdagen innehållit bättre resultat än väntat och höjda prognoser. Lowes var upp 4,8 procent och Target med nästan 11 procent.

Kohls aktie fortsatte ned med drygt 1 procent efter att ha rasat 19,5 procent dagen före. Home Depot-aktien var aningen ned efter ett kursfall på över 5 procent på tisdagen.

Klädkedjan Urban Outfitters kvartalsbesked på onsdagen levde inte upp till analytikernas prognoser och aktien föll nästan 15 procent i förhandeln.

I kväll klockan 20.00 svensk tid publicerar Federal Reserve protokollet från FOMC-mötet den 30 oktober. Många Fed-ledamöter har hållit tal sedan mötet, men analytiker hoppas ändå att protokollet kan ge ytterligare vägledning om hur övertygade ledamöterna är om att det blir en lång paus för ytterligare räntejusteringar.

På tisdagen utvecklades de ledande börserna på Wall Street blandat. S&P 500 stängde på svagt minus medan Nasdaqs kompositindex slutade lätt upp.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets