Handelssamtal i fokus på Wall Street

De ledande börserna på Wall Street pendlade mellan plus och minus under måndagen, då investerare försökte tolka signalerna inför veckans handelssamtal mellan USA och Kina.
Handelssamtal i fokus på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,4 procent till 26.477. Det bredare S&P 500 sjönk 0,5 procent till 2.938, medan Nasdaqs kompositindex hade backat 0,3 procent till 7.956.

Sektorvis var det endast kommunikation som stängde på plus med en marginell uppgång, medan energi och dagligvaror var de sektorer som utvecklades sämst.

Inför veckans handelsförhandlingar har företrädare för Kina signalerat att landet är alltmer tveksamma till att gå med på ett brett avtal med USA.

Vidare pressas Trump-administrationen också av att det har dykt upp en andra visselblåsare i USA, som uppges ha kommit med förstahandsuppgifter om Donald Trumps försök att få Ukrainas president att utreda Joe Biden, som är en av Demokraternas huvudkandidat att utmana i presidentvalet 2020.

Bland enskilda aktier har Uber uppgraderats till köp från tidigare neutral hos Citi Research. Aktien stärktes 2,4 procent.

General Motors aktie backade 0,5 procent då den fackliga organisationen United Auto Workers UAW:s strejk enligt uppgifter inte kommit närmare en överenskommelse, rapporterade Bloomberg News.

Chiptillverkaren Nvidia steg 1,3 procent till 184 dollar. RBC Capital Markets har höjt riktkursen från 190 till 217 dollar med hänvisning till en positiv trend för spelrelaterade minneskort. Även Evercore höjde sin riktkurs, från 185 till 225 dollar.

Även Apple fick stöd av en positiv analys från Nomura, som pekade på den starka efterfrågan för Iphone 11. Teknikjättens aktie var upp marginellt.

General Electric sjönk 0,1 procent. Industrikonglomeratet har fryst ett pensionsprogram för 21.000 amerikanska anställda med löneförmåner som ett led i att minska bolagets skuldbörda.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 3 punkter till 1,56 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.