Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Hansa Biopharma rasar efter rapport

2019-04-29 10:45

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma föll brant på Stockholmsbörsen efter måndagsmorgonens resultatrapport, som visade ökad förlust för det första kvartalet.

Hansa har efter möte med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA beslutat att genomföra kompletterande analyser med avseende på transplanterbarhet för högsensitiserade patienter baserat på tidigare studier med imlifidase samt matchade kontroller från det amerikanska transplantations-registret, uppger bolaget.

"Diskussioner med FDA rörande möjliga framtida regulatoriska steg väntas nu äga rum efter studieresultatet, under det andra halvåret 2019, vilket innebär en blygsam försening", noterar RX Securities, som menar att den tidigare förväntade tidpunkten för nya diskussioner låg i det andra kvartalet.

Analysfirmans egen prognos, som beskrivs som konservativ med avseende på lanseringstidpunkt, ändras inte.

"Vi bedömer att dessa analyser kommer att bidra till att ytterligare belysa värdet av imlifidase inom ramen för det amerikanska hälsovårdssystemet. Så snart analyserna är genomförda kommer Hansa att kontakta FDA för ett uppföljningsmöte", skriver Hansa självt.

Hansa Biopharma redovisar ett resultat efter skatt på -72,5 miljoner kronor för det första kvartalet (-46,5). Nettoomsättningen uppgick till 917 miljoner kronor (588).

Hansa Biopharma var vid 10.15-tiden cirka 18 procent ned till drygt 181 kronor.

Noterbart var även att ett så kallat bull-certifikat med hävstång 5x utfärdat av Morgan Stanley knockades i den tidiga handeln, och Morgan Stanley var stora på säljsidan i aktien.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom