Här är det dyrast att leva

För andra året i rad har Singapore utsetts till världens dyraste stad.

Singapore  år åter världen dyraste stad, enligt 2015 års studie över levnadskostnader genomförd av The Economists analysavdelning Economist Intelligence Unit, EIU. Det skriver CNBC.

Efter att Schweiz centralbank valde att upphöra med bindningen av schweizerfrancen gentemot euron i januari är emellertid Zürich och Géneve för tillfället de dyraste städerna, noterar EIU.

På andraplats på listan kommer Paris, följt av Oslo, Zürich och Sydney. Samtliga fem städer som toppar listan har behållit sin plats på listan från förra året.

– Denna fasad av relativ stabilitet är emellertid vilseledande och det är extremt sällsynt att en identisk topp fem uppnås i rangordningen av globala levnadskostnader, skriver EIU.

Samtidigt har stora Japanska städer såsom Tokyo och Osaka petats ut från listan på grund av svag inflation och yenförsvagning.

Seoul kniper tiondeplatsen på listan och kvalar således för första gången in på listan. Levnadskostaderna i Seoul ligger nu på samma nivå som för Hongkong.

Seoul är också den stad där matvaror är dyrast. I Singapore är kläder dyrast och i europeiska städer såsom Zürich är underhållning och rekreation dyrast.

De billigaste städerna är Karachi, Bangalore, Caracas, Mumbai, Chennai och New Delhi.

Undersökningen ”The Worldwide Cost of Living” jämför över 400 individuella priser på 160 produkter och tjänster, inklusive bland annat mat, transport och hyror. Alla städer i undersökningen jämförs utifrån New York, som utgör ett basvärde på 100 i indexeringen.

Här är världens dyraste städer att leva i:

  1. Singapore
  2. Paris
  3. Oslo
  4. Zürich
  5. Sydney
  6. Melbourne
  7. Genève
  8. Köpenhamn
  9. Hongkong
  10. Seoul

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets