Här är det dyrast att leva

London har gått om Hongkong som världens dyraste stad.

London har för första gången gått om Hongkong som den dyraste staden att arbeta och leva i, enligt fastighetsanalysföretaget Savills Live/work index.

Indexet mäter den totala kostnaden per anställd avseense hyra av bostad och arbetsplats i 12 olika städer.

Det kombinerade priset för att hyra såväl kontorslokal som bostad kostar 121 000 dollar per år i London, jämfört med 116 000 dollar per år i Hongkong.

Till skillnad från i Hongkong har Londons bostadspriser ökat under årets sex första månader, även om det fortfarande är betydligt dyrare att köpa bostad i Hongkong än i London. Pundet har också stärkts mot dollarn samtidigt som hongkongdollarn har försvagats.

Mätt i dollar kostar det fyra gånger så mycket att leva och arbeta i London jämfört med i Mumbai och nästan tre gånger så mycket jämfört med Shanghai.

– Valutafluktuationer har lett till några av de största förändringarna i vår ranking, som anges i dollar, säger Yolande Barnes, chef för Savills World Research i ett pressmeddelande.

Savills Live/work index

Stad

 Ranking

Kostnad per anställd

London

1

120 568 dollar

Hongkong

2

115 717 dollar

New York

3

107 782 dollar

Paris

4

105 550 dollar

Tokyo

5

76 211 dollar

Singapore

6

74 890 dollar

Moskva

7

70 499 dollar

Sydney

8

63 630 dollar

Dubai

9

52 149 dollar

Shanghai

10

43 171 dollar

Rio de Janeiro

11

32 179 dollar

Mumbai

12

29 742 dollar

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco