Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Här är Moderaternas nya jobbpaket

2015-07-03 13:30
Anna Kinberg Batra, Moderaternas partiledare. Foto: TT

Moderaternas partiordförande Anna Kinberg Batra presenterar under Almedalsveckan förslag på ett paket för att bryta det nya utanförskapet i Sverige som enligt moderatledaren handlar om att människor aldrig kommer in på arbetsmarknaden.

Paketet innehåller reformförslag om 10 miljarder kronor årligen som syftar till att fler ska få det första jobbet, uppger hon vid en pressträff. Nio miljarder kronor per år av beloppet avser ett förstajobbet-avdrag.

Förslagen kommer att finansieras fullt ut, men finansieringen ska presenteras i ett senare skede.

Enligt Kinberg Batra är detta Sveriges hittills största samlade satsning just för att bryta det nya utanförskapet. Programmet handlar om att fler behöver rustas för det första jobbet, att alla måste anstränga sig för att få det första jobbet och att det alltid ska löna sig att ta det första jobbet.

I kväll håller hon sitt första Almedalstal.

"Jag kommer att tala om ett av de största samhällsproblem som Sverige möter och det handlar om det nya utanförskapet", uppger Kinberg Batra.

Det förra utanförskapet handlade enligt moderatledaren om att människor som hade varit på arbetsmarknaden trycktes ut. Det nya utanförskapet handlar om att människor aldrig kommer in, resonerar moderatledaren.

Finansieringen av förslagen kan komma att beröra både statens utgifts- och inkomstsida.

"Vi kommer att återkomma med finansieringen senast i samband med höstbudgetmotionen", säger Kinberg Batra. Hon framhåller dock att Moderaterna inte vill höja skatten på arbete.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom