Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Här är USA:s sex starkaste börsbolag

Efter att General Electric fått sitt kreditbetyg sänkt är det bara sex amerikanska börsbolag som har det högsta kreditbetyget AAA, rapporterar Bespoke Investment Group.

Bolagen med högsta kreditbetyg är:

* Automatic Data Processing (ADP)
Ett tjänsteföretag som bland annat hjälper företag med outsourcing. Bolaget ligger även bakom den sysselsättningsstatistik för den privata sektorn som redovisas några dagar innan den officiella arbetsmarknadsstatistiken från BLS. Omsätter cirka 9 miljarder dollar.

* Berkshire Hathaway
Miljardären Warren Buffetts investmentbolag med diversifierad verksamhet. Ägare till många bolag i olika branscher, inte minst inom försäkring. Sitter dessutom på stora aktieposter i bland annat Coca Cola och American Express.

* Exxon Mobil
Världens största oljebolag. Omsatte 477 miljarder dollar under 2008 och redovisade 45 miljarder i nettovinst.

* Johnson & Johnson
Läkemedels- och konsumentvarujätte grundat 1886 som säljer alltifrån bandage till kontaktlinser. Omsatte nästan 64 miljarder dollar i fjol.

* Microsoft
Bill Gates mjukvaruimperium som omsätter drygt 60 miljarder dollar med en nettomarginal på över 25 procent. Sitter på en nettokassa på nästan 20 miljarder dollar.

* Pfizer
Världens största läkemedelsbolag sett till försäljning. Ligger bakom storsäljare som Lipitor och Viagra. Meddelade i slutet av januari att bolaget går samman med Wyeth.

affarsvarlden Administrator

Johan Högberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom