Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Här är veckans skrällar

2020-02-14 15:26
Foto: Daniel Ochoa de Olza/TT

Här är ett urval av aktier som överträffade - och missade - förväntningarna under veckan.

Takboxproducenten Thules resultat i fjärde kvartalet 2019 tyngdes av omstruktureringskostnader, men det justerade rörelseresultatet landade på 71 miljoner kronor , jämfört med analytikernas prognoser på 64,9 miljoner kronor.

"Även om 2019 kan summeras som ett mellanår om man enbart ser till tillväxten, så är jag mycket nöjd med att bolaget levererade tillväxt i alla fyra produktkategorier", kommenterade vd Magnus Welander i bokslutskommunikén.

Trots det justerade resultatet, och en stigande omsättning, straffades aktien på börsen och gick ned med 1,28 procent.
Verkstadsbolaget Trelleborgs rapport var stökig, med stora kostnader av engångskaraktär. Det justerade rörelseresultatet kom dock in på 1 006 miljoner kronor, jämfört med förväntade 977 miljoner kronor. Rapporten fick också tummen upp av analytiker och aktien klättrade på börsen.

Livekasinoutvecklaren Evolution Gamings intäkter och resultat kom in över förväntan i fjärde kvartalet och bolaget höjer också utdelningen mer än väntat. Ebitda-resultatet landade på 55,8 miljoner euro, väntat var 52 miljoner euro.

- Det börjar faktiskt talas om bubbelvarning i Evolution Gaming. Det blir intressant att följa tillväxten Nordamerika och andra marknader genom nya kunder och lanseringar. Dock ska man som sagt ha med sig att aktien stigit med 178 procent bara det senaste året, så frågan är hur mycket uppsida som finns kvar från den här nivån, sade Nordnets sparekonom Frida Bratt efter rapporten.

Aktien klättrade över 14 procent på rapporten.

Sämre, vad gäller att nå analytikernas prognoser, gick det för specialpappersbolaget Ahlstrom-Munksjö, som redovisade ett justerat ebitda-resultat på 70,5 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2018. Väntat var 80, 8 miljoner euro. Aktien föll på börsen.

Även Boliden rapporterade ett rörelseresultat under förväntan. Rörelseresultatet exklusive omvärdering av processlager hamnade på 1.721 miljoner kronor. Marknaden förväntningar låg här på 1 952 miljoner. Bolaget sänker också utdelningen. Aktien föll på börsen, men Credit Suisse kommenterade efter rapporten att det sade mer om analytikerna än om bolaget att resultatet inte nådde upp till analytikernas snittförväntningar.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom