Här bjuder H&M-Persson prins Charles på vodka

Prins Charles har besökt Stefan Perssons gods i Ramsbury.
Här bjuder H&M-Persson prins Charles på vodka - prins-charles-persson-ramsbury-4_binary_6893410.jpg

I grevskapet Wiltshire, två timmar utanför London, äger H&M:s styrelseordförande Stefan Persson ett gods i byn Ramsbury. Han äger även ett destilleri, en restaurang, en pub och ett hotell som finns inne i byn.

Prins Charles besökte Ramsbury Estate för att representera Prince’s Countryside Fund, en fond som grundades 2010 och är till för att stödja brittiska bönder.

I Perssons destilleri sågs prins Charles den 14 december provsmaka lokalproducerad vodka och gin. Destilleriet producerar all vodka och gin från grunden, med vete från det 7 700 hektar stora Ramsbury Estate. Av bilder att döma var Stefan Persson med under rundvandringen och prinsen verkade nöjd med sitt besök.

– Vi är jätteglada över att få ha visat vår lokala produktion med en tur runt godset, sa en talesperson för destilleriet i Ramsbury.

På kvällen hölls en mottagning på Stefan Perssons pub, The Bell Inn på Ramsbury.

Ramsbury har givit namn åt Stefan Perssons ägarbolag Ramsbury Invest. Genom dessa äger han 41 procent av aktierna i H&M till ett värde av 110,5 miljarder kronor, enligt ägartjänsten Holdings.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets