Här säljer flest insiders

Affärsvärlden har listat bolagen där flera insiders säljer aktier.
Här säljer flest insiders - aktier-wall-street-inddex-700_binary_6954314.jpg

Längst upp på listan, med hela sju insidersäljare, hittar vi CLX Communications, som nyligen bytte namn till Sinch. I mars meddelade Carnegie att en grupp aktieägare i mjukvarubolaget hade sålt sammanlagt 3,15 miljoner aktier till ett begränsat antal institutionella investerare.

Näst följer datalagringsspecialisten Proact, som varit en riktig kursraket under 2019. Fram till mitten av mars steg aktien med över 40 procent. Bolagets Tysklandschef Oliver Kügow passade då på att hämta hem en del av vinsten när han sålde 75 000 aktier till ett värde av 15,3 miljoner kronor. Även strategichefen Jakob Høholdt har sålt största delen av sitt innehav och Arne Kungberg, chef för Proacts österuopeiska verksamhet, har sålt alla sina aktier. Proacts aktiekurs har dock återhämtat sig sedan försäljningarna och är upp drygt 43 procent i år.

Även Melker Schörlings säljräd från i mars syns i statistiken. Bland det numera utköpta investmentbolagets insiderförsäljningar på totalt 3 miljarder kronor syns särskilt försäljningarna i Hexagon och Loomis. I Loomis har även Latour minskat innehavet. Loomis vd Patrik Andersson och personaldirektör Mårten Lundberg sålde också aktier i mars.

På listan hittar vi även ett annat ”MSAB-bolag”, nämligen Micro Systemation (AB). De har dock ingenting med Melker Schörling att göra, förutom att bolagsnamnens förkortning är detsamma. Vd Joel Bollö halverade sitt aktieinnehav i bolaget i mars.

– Det är av helt privata skäl, det har inget med bolaget att göra, eller min syn på bolaget, sade Joel Bollö till Nyhetsbyrån Direkt efter försäljningen.

Detta är en nedkortad version av en artikel från Analys+. För att läsa hela artikeln och ta del av listan, klicka här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets