Hedgefond-favoriterna som är bland årets sämsta aktier

2016-01-21 11:27 Per Tolgraven
Foto: Reinhard Tiburzy / Alamy/All over press, Medicimage / UIG/REX/All over press, REX/All over press

New York-börsen fortsätter att tappa under 2016. Starten på året är den sämsta som över huvud taget registrerats. Bland de största förlorarna är bolag som tillhör favoriterna hos hedgefonder, skriver Bloomberg.

Av årets 100 största förlorare med över 1 miljard dollar i börsvärde är fler än hälften till minst 10 procent ägda av hedgefonder, och 17 bolag är till minst 25 procent ägda av hedgefonder.

Bloomberg har listat de största förlorarna.

Miami-baserade kemiföretaget Platform Speciality Products har rasat 40 procent under 2016. Bolaget, som gett ut högavkastande obligationer för att finansiera ett par förvärv, ägs till 40 procent av hedgefonder.

Pipeline-företaget Williams Cos, som till 26 procent ägs av hedgefonder, har också rasat 40 procent under året. Bolaget har drabbats av de fallande priserna på olja och gas.

Fallande råvarupriser har också slagit mot Oklahoma-baserade energibolaget WPX Energy. Efter att ha fallit 51 procent i fjol är raset 38 procent hittills i år. Bara under onsdagen föll aktien 34 procent efter en nedgradering av Goldman Sachs. Bolaget ägs till 25 procent av hedgefonder.

Biluthyraren Hertz Global Holdings har rasat 36 procent under 2016. Bolaget, som kämpat med att reda ut redovisningsfrågor, ägs till 31 procent av hedgefonder.

Fastighetsbolaget Northstar Realty Finance har fallit 34 procent hittills under året. Bolaget har använt lånade pengar för att köpa tillgångar de senaste 18 månaderna och har enligt Bloomberg ett 20-årigt bindande avtal med en extern part som ger chefer lika mycket betalt oavsett hur företaget presterar. Hedgefonder äger 38 procent.

Bloomberg reserverar sig för att innehaven är rapporterade 30 september och kan ha förändrats sedan dess.

Per Tolgraven

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS