Hedgefondens avkastning: 2 100 procent på 17 månader

Sedan mars i fjol har förvaltaren Wang Bing lyckats få sin hegdefond att stiga 2 100 procent, rapporterar Bloomberg.

Wang Bing förvaltar Guli Trend Aggressice Strategy fund som har stigit med 750 procent hittills i år och med 2 100 procent sedan i mars 2015. Fonden har handlat i kinesiska råvaruterminer och enligt Wang Bing har han använt sig av gammeldags analys om utbud och efterfrågan för att navigera i den kraftigt fluktuerande marknaden.

– Det finns alltid större möjligheter att göra stora vinster, eller stora förluster om du har fel, när det är stora marknadssvängningar, säger Wang Bing till Bloomberg.

Svängningarna på den kinesiska råvarumarknaden har sällan varit så extrema. Mellan december 2015 till april i år steg exempelvis terminerna på byggnadsmaterial med 66 procent för att sedan falla 28 procent månaden därefter och sedan stiga igen med 35 procent till och med augusti, skriver Bloomberg. Enligt nyhetsbyrån har Wang Bing lyckats tajma svängningarna med väldigt bra precision, hittills. Om hans strategi håller lika hög träffsäkerhet framöver, får tiden utvisa.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets