Hegnar gjorde storvinst i Marine Harvest – nu säljer han

2017-03-20 14:32
John Fredriksen och Trygve Hegnar. Foto: IBL

Investeraren Trygve Hegnar gjorde en vinst på 146 miljoner norska kronor, vilket motsvarar ungefär 152 miljoner kronor i John Fredriksen lax- och jordbruksbolag. Nu storsäljer han i samma bolag, uppger DN.no.

Något överraskande dök Trygve Hegnar upp som en av storägarna i Marine Harvest för drygt ett år sedan. Bolaget som styrs av miljardären John Fredriksen.

Sedan Hegnars investmentbolag Periscopus kom med på listan bland storägare har Hegnar gjort en vinst på sina aktier om nästan exakt 100 miljoner norska kronor. Utöver kursvinsten har Hegnar fått 45,6 miljoner norska kronor i utdelning.

I februari förra året kunde Finansavisen rapporterar att Hegnar köpte fyra miljoner aktier i Marine Harvest, till priset av 115,40 miljoner – vilket vid tidpunkten värderades till 462 miljoner norska kronor.

Nu står det alltså klart att han säljer. På måndagen visade en uppdaterad ägarlista att Periscopus inte längre listas som storägare. Det osäkert om Hegnar har sålt alla sina aktier. Men klart är att han har minskat sitt innehav i Marine Harvest – och har nu färre än 2,3 miljoner aktier. Hegnar vill inte svara på hur mycket han har sålt.

– Det har jag ingen kommentar till nu, säger han till DN.no.

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Alla Tjänstebilar

ANNONS