Hemfosa gick med vinst

Fastighetsbolagets hyresintäkter ökade.

Fastighetsbolaget Hemfosas hyresintäkter för fastigheter uppgick till 705 miljoner kronor i det andra kvartalet (632).

Driftöverskottet blev 512 miljoner kronor (446) och förvaltningsresultatet uppgick till 335 miljoner (268).

De orealiserade värdeförändringarna på fastigheter summerade till 456 miljoner (373), medan de orealiserade värdeförändringarna på derivat var -54 miljoner kronor (-20). Efter skatt blev resultatet 599 miljoner kronor (502), vilket motsvarade 5:98 kronor per aktie (5:26).

“Under våren och sommaren har vi genomfört förvärv i hög takt i Sverige, Norge och Finland. Flera av fastigheterna inkluderar även möjliga framtida projekt i form av till- och nybyggnationer på tillhörande mark – helt i linje med vår strategi att skapa värde genom såväl förvärv som förädling och projekt”, skriver vd Caroline Arehult i rapporten.

För att kunna finansiera förvärven emitterade Hemfosa i maj en grön obligation om 1,3 miljarder kronor.

“Det är ett finansieringsslag som passar Hemfosas verksamhet inom samhällsfastigheter och kompletterar vår övriga finansiering väl”, skriver Caroline Arehult.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets