Hemlig investerare gör massiva aktieköp på Istanbulbörsen

2016-03-11 12:16 Affärsvärlden Finwire
Foto: Agencja Fotograficzna Caro / Alamy/All over press

Den hemliga aktieinvesteraren som gjorde sitt första framträdande på Istanbulbörsen för ett och ett halvt år sedan med affärer som översteg den dagliga genomsnittliga volymhandeln med nästan det dubbla, är återigen tillbaka. Det skriver Bloomberg.

Den okände personen som tilldelats det föga smickrande smeknamnet ”the dude”, sägs genomföra rejäla transaktioner med en allt större frekvens. Det hela ska ha skrämt iväg konkurrenter som inte kan klura ut när nästa tilltag ska ske, säger bankirer och mäklare. Senast aktören valde att ge sig in i leken 2014 genomfördes det affärer till ett värde av 450 miljoner dollar.

Det enda som för närvarande är känt är att aktören gör sina affärer genom att hoppa mellan de olika lokala mäklarfirmorna, vilket därmed försvårar processen med att få fram identiteten. Största nettoköpare för tillfället på den turkiska börsen är mäklarfirman Yatirim Finansman.

- Ingen vet något säkert. Och detta är Turkiet där alla brukar veta vad som försiggår”, säger Turgay Ozaner, partner på Istanbul Portfolio.

Tack vare den okända aktörens förnyade närvaro har handelsvolymen på Istanbulbörsen stigit med nästan åtta procent i år, enligt data sammanställd av Bloomberg. Landets storindex, Borsa Istanbul 100, är upp 13 procent under motsvarande period.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS