Hemliga förhandlingar kan avbryta nyval

Enligt källor till SVT pågår sedan ett par dagar förhandlingar mellan regeringen och alliansen, vilka kan leda till att nyvalet i mars inte blir av.

Enligt källorna handlar det om hur Sverige ska kunna regeras av en minoritetsregering, och hur en minoritetsregering ska kunna få igenom sin budget.

Förhandlingarna ska enligt uppgifterna inte ske på partiledarnivå. Från regeringens sida uppges finansminister Magdalena Andersson delta och från allianspartierna deltar bland annat ett par av deras ekonomiskpolitiska talespersoner.

Det formella beslutet om ett nyval kan annonseras tidigast under mellandagarna, och måste fattas senast den 30 december.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets