Hemnets vd får lämna efter ägarbytet

Efter knappt tre år på posten lämnar Mats Brandt jobbet som vd på bostadssajten Hemnet. "Styrelsen fattade beslutet men det är ett ömsesidigt beslut som fattats i dialog med vd", säger Staffan Tell, pressansvarig och talesperson på Hemnet, till Affärsvärlden.
Hemnets vd får lämna efter ägarbytet - hemnet-700-161216_binary_6812767.png

I slutet av 2016 sålde Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling innehavet i Hemnet. Majoritetsposten köptes av det amerikanska investmentbolaget General Atlantic tillsammans med ett konsortium med investerarna Pierre Siri och Henrik Persson samt investerare i investmentbolaget Merro.

I samband med köpet tillträdde Chris Caulkin, Pierre Siri och Henrik Persson i Hemnets styrelse. Det skrev Hemnet i ett pressmeddelande den 16 december.

Nu har styrelsen tagit beslutet att vd Mats Brandt, som tillträdde i augusti 2014, ska lämna chefsposten. Han kommer däremot att kvarstå som rådgivare till styrelsen under en period, enligt ett pressmeddelande.

– Styrelsen fattade beslutet men det är ett ömsesidigt beslut som fattats i dialog med vd, säger Staffan Tell till Affärsvärlden och fortsätter:

– Det är ett helt nytt läge med nya ägare och då har man ansett att detta är det bästa beslutet.

Teknikchefen Anna Lagerborg blir tillförordnad vd samtidigt som Hemnet inleder sitt sökande efter en permanent sådan.

 

 

I augusti 2014 började Mats Brandt som vd för Hemnet. I slu

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.