Herbalife stiger i förhandeln på Wall Street

New York-börserna väntas inleda fredagen med indexrörelse strax söder om nollstrecket, av terminsutvecklingen i skrivande stund att döma.

US-dollarns förstärkning mot omvärldsvalutorna har tagit ny fart och den tidiga eftermiddagens utveckling på Europabörserna ser småsvag ut trots det. På den amerikanska makroagendan har producentprisdatan kommit in svagare än väntat.

Terminen för det breda storbolagsindexet S&P 500 sågs klockan 14.49 0,2 procent under sitt fair value från torsdagskvällens stängning. Motsvarigheten för Nasdaq 100 noterades 0,1 procent under sitt fair value.

USA:s producentpriser (PPI) föll 0,5 procent i februari jämfört med närmast föregående månad. Marknaden hade förväntat sig en uppgång med 0,3 procent. Kärn-PPI, exklusive livsmedel och energi, noterade -0,5 procent i månadstakt, jämfört med förväntningar om +0,1 procent.

Härnäst, klockan 15.00 svensk tid, väntas University of Michigans preliminära konsumentförtroendeindex för mars. Indexet väntas ha stigit till 95,5 i mars, från definitiva 95,4 i februari.

Oljepriset får sig en törn av dels den starka dollarn och dels av IEA:s oljemarknadsrapport mottagits negativt. Oljejättar som Chevron, Conocophillips och Exxon Mobil sågs 0,4-1,0 procent lägre i förhandeln.

Herbalife sågs 5,7 procent högre i förhandeln på Bloombergs uppgifter om att hedgefondförvaltaren Bill Ackman med medhjälpare kan vara under utredning för kursmanipulation i Herbalife-aktien.

Sandvik Machining Solutions-konkurrenten Kennametals underliggande orderingång minskade 11 procent för tremånadersperioden december-februari jämfört med samma period i fjol. I lokal valuta sjönk den underliggande orderingången med 6 procent. Utfallen var försämringar jämfört med förra månadens tremånadersförändringar om -7 respektive -3 procent. Kennametal har inte handlats i förhandeln.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets