Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Hett insiderköp

2008-09-12 12:30

Här är aktien som ordföranden tror på för första gången på fyra år. Med kursändringen gör han sin största investering hittills.

Grossistföretaget Lagercrantz, som säljer och distribuerar elektronikprodukter, har klarat det senaste året på börsen relativt bra. Bolagets aktie har backat i sammanhanget måttliga 15 procent från i september förra året och noteras i år till och med för en uppgång på 4-5 procent.

Det har inte lockat ordföranden Anders Börjesson till att köpa aktier.

Inte förrän nu, vill säga.

Enligt SIS Aktieservice har Börjesson dubblat sitt aktieinnehav och köpt 337 000 B-aktier under den senaste veckan, efter den bolagsstämma som bolaget höll i början av september.

Det är en tydlig kursändring från Anders Börjesson. Han har tidigare under mer än fyra år inte rört sitt innehav, med undantag från några mycket små ägarförändringar. Nu gör han den största enskilda affären någonsin, enligt uppgifter från SIS.

Senaste gången han köpte aktier i lite större skala var 2004. Under 2001 köpte han också stora mängder aktier men aldrig mer än cirka 200 000 aktier åt gången.

Med den senaste affären äger Börjesson 760 000 aktier, motsvarande 3,2 procent av kapitalet eller 12,9 procent av rösterna. Därmed är han snäppet större inflytande än sin parhäst Tom Hedelius som sitter på 370 000 aktier och har 11 procent av rösterna och 1 procent av kapitalet.Läs här om parhästarna.

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom