Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Högre kurser väntas på Wall Street

2016-04-11 13:39
Foto: AP Photo/Mark Lennihan, File/TT

USA-börserna väntas öppna uppåt på måndagen i väntan på att rapportsäsongen ska dra igång i samband med aluminiumproducenten Alcoas rapport efter dagens handelssession.

S&P 500-terminen var klockan 14.31 0,4 procent över fair value och Nasdaq 100-terminen var också 0,4 procent över.

Federal Reserves ordförande Janet Yellen har klockan 21.00 i dag, svensk tid, ett möte med president Barack Obama om USA:s ekonomi. Under dagen håller även Fed-ledamöterna William Dudley och Rob Kaplan tal.

Yahoo kan komma i fokus efter att brittiska Daily Mail pekats ut av The Wall Street Journal som en potentiell budgivare på internetbolagets tillgångar. Telekombolaget Verizon finns också med bland den stora grupp bolag som visat intresse för Yahoo. Den 18 april löper tidsperioden för preliminära bud ut.

Förväntningarna inför den annalkande rapportperioden indikerar de sämsta kvartalsresultaten sedan 2009.

"Det är svårt att argumentera emot att de generella förväntningarna för det innevarande kvartalet är i synnerhet låga och de intressanta rapporterna den här veckan kommer troligen från bankerna, som väntas gå i täten för negativ vinsttillväxt i den här perioden", uppgav Deutsche Banks strateg Jim Reid i en kommentar till klienter som Marketwatch tagit del av.

Efter börsernas stängning inleder aluminiumproducenten Alcoa i vanlig ordning rapportsäsongen. Förväntningarna är överlag lågt ställda och resultatet per aktie väntas komma in på 0,02 dollar enligt Zacks Estimates analytikerkonsensus.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom