Höjda riktkurser för telekomjätte

Såväl Handelsbanken som Danske Bank höjer riktkursen på telekomjätten efter bolagets kapitalmarknadsdag.

Handelsbanken höjer riktkursen på Ericsson från 82 till 87 kronor efter kapitalmarknadsdagen i torsdags.

Rekommendationen är kvar på minska.

Det framgår av ett marknadsbrev daterat den 14 november.

”Marginalen kommer förbättras på grund av det betydande besparingsprogram på 9 miljarder kronor Ericsson meddelade vid kapitalmarknadsdagen”, skriver banken.

”Spåret att omvandla intäkterna till repetetiva kommer att ta tid, uppskattningsvis 2-3 år, men vi tror definitivt att det här är rätt väg att gå”, menar Handelsbanken.

Mot bakgrund av valutaskäl höjer banken estimatet för intäkterna 2015-2016 med 2-3 procent.

Vidare höjs estimaten för justerad vinst per aktie med åtta procent för 2015 och med tio procent för 2016.

Danske Bank höjer riktkursen på Ericsson från 75 till 78 kronor med bibehållen rekommendation sälj.

Det framgår av ett marknadsbrev på fredagen.

”Ericsson höll under gårdagen sin årliga kapitalmarknadsdag. Ledningen presenterade en uppdaterad version av bolagets strategi där de återigen underströk att bolaget ska ha en stark kärnverksamhet, samtidigt som man fortsätter att expandera inom ett antal utvalda områden”, skriver banken.

”Ericsson tillkännagav dessutom att man avser minska de fasta kostnaderna med 9 miljarder kronor fram till 2017. Det är också skälet till att vi höjer riktkursen”, skriver Danske Bank.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets