Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Höjt bud på Nordnet

2017-01-09 08:52
Håkan Nyberg, vd för Nordnet. Foto: Nordnet

Öhmangruppen och Nordic Capital höjer budet på nätbanken Nordnet till 38 kronor kontant per aktie, från tidigare 37 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera budet från de befintliga storägarna som den 25 oktober 2016 lade ett första bud på att köpa ut banken från börsen.

Acceptfristen löper ut den 23 januari.

Öhmangruppen och Nordic Capital kontrollerar tillsammans cirka 72,3 procent av samtliga Nordnet-aktier.

Det nya budet värderar samtliga aktier i Nordnet till 6.651 miljoner kronor.

Budgivarna, genom bolaget NNB Intressenter, krävde först att bli ägare till mer än 90 procent av det totala antalet aktier i Nordnet, efter full utspädning. NNB Intressenter har nu frånfallit det villkoret. De villkor som framgår av erbjudandehandlingen som offentliggjordes den 2 december 2016 kvarstår i övrigt oförändrade.

NNB Intressenter har i sitt pressmeddelande vidare förklarat att ingen ytterligare höjning kommer att ske och att det erbjudna vederlaget i Erbjudandet om 38 kronor för varje aktie i Nordnet därmed är slutgiltigt.

Öhmangruppen och Nordic Capital har genomfört en begränsad, bekräftande så kallad due diligence inför övertagandet. Inget som rimligen kan förväntas påverka aktiekursen framkom, enligt pressmeddelandet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom