Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Hollande och Merkel träffar Putin för Ukraina-samtal

2015-02-05 11:11
Rysslands president Vladimir Putin. Foto: AP Photo/RIA-Novosti, Alexei Nikolsky, Presidential Press Service/TT

Frankrikes president Francois Hollande kommer att resa till Kiev med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under torsdag eftermiddag, för att därefter möta Rysslands president Vladimir Putin i Ryssland på fredag.

Det uppger Hollande på torsdagen enligt Dow Jones Newswires.

Hollande uppger att han kommer att föreslå ett nytt initiativ för att lösa konflikten i Ukraina, och varnar för att konflikten i landet kan utvecklas till ett fullskaligt krig.

Förslaget kommer enligt Hollande att utgå från att bevara Ukrainas territoriella enighet, och han och Merkel kommer att diskutera förslaget på fredagen med president Putin.

"Givet eskaleringen av våldet de senaste dagarna kommer förbundskanslern och president Hollande att stärka sina månadslånga ansträngningar för att hitta en fredlig lösning på konflikten i östra Ukraina", säger Merkels talesperson.

Den franska presidenten uppger vidare att man inte för evigt kan fortsätta att leta efter en diplomatisk lösning på krisen i Ukraina, men att han inte kommer att involvera sig i debatten om att förse Ukraina med vapen.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom