Home Depot stiger i förhandeln i New York

New York-börserna väntas inleda marginellt högre på tisdagen. Wal-Mart och Home Depot har lämnat rapporter.

S&P 500-terminen var klockan 15.15 0,2 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,2 procent över.

USA-börserna skakade i går kväll av terrororon efter dådet i Frankrike och klättrade rejält. Europabörserna har tagit rygg och stiger rejält och på bred front nu på tisdagen.

En timme före öppningen inkom statistiken för den amerikanska inflationen i oktober i linje med förväntningarna: +0,2 procent i månadstakt. Alldeles nyss inkom oktobers industriproduktion under förväntningarna: -0,2 procent i månadstakt mot väntade +0,1 procent. kapacitetsutnyttjande i industrin var i linje med förväntningarna.

Efter öppningen lämnas NAHB:s husmarknadsindex för november.

Bland börsbolagen rapporterade Wal-Mart för det tredje kvartalet. Resultatet var något högre än väntat samtidigt som försäljningen var i linje med förväntningarna. Wal-Marts prognos för det fjärde kvartalet var bättre än väntat och helårsprognosen snävades in på en nivå som var högre än förväntat. Aktien ökar med 2,6 procent i förhandeln.

Byggkedjan Home Depot gav exakt samma bild i sin rapport: högre än väntat resultat, intäkter i linje med förväntningarna och en prognos som var högre än väntat. Aktien noteras 3,3 procent högre i förhandeln.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets