Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Hoppet ute för HQ Bank

2010-08-29 21:54

Det blir ingen försäljning av HQ Bank till andra intressenter. De uppgifterna har Affärsvärlden fått av tillförlitliga källor sent på söndagskvällen. Hoppet är därmed ute och banken ska stängas från måndagen.

Det blir ingen försäljning av HQ Bank till andra intressenter. De uppgifterna har Affärsvärlden fått av tillförlitliga källor sent på söndagskvällen.

In i det längsta på söndagskvällen satt representanter för den konkurrerande firman Carnegie i förhandlingar om att förvärva HQ Bank. Men sent på söndagskvällen drogs streck i förhandlingarna.

Det betyder att i morgon, måndag, träder HQ i likvidation. Förhandlingarna om en försäljning till Carnegie som pågick till sent på söndagkvällen misslyckades och därmed är hoppet för firman ute, enligt uppgifter till Affärsvärlden.

- Det blir inget. Samtalen pågick hela helgen, men till slut vågade inte Finansinspektionen godkänna en försäljning, säger en initierad källa till Affärsvärlden.

Så sent som klockan 18.45 på söndagkvällen sågs en hoppfull delegation med Carnegies vd Frans Lindelöw, Patrik Tigerskiöld från Bure och Harald Mix från Altor på Biblioteksgatan i Stockholm. Med sig hade de Per Hillström, chef för Morgan Stanley i Sverige, och rådigivare åt Carnegie-delegationen. Sällskapet letade efter en middagsrestaurang i avvaktan på besked om en eventuell affär, efter att ha arbetat nästan non-stop i två dygn.

Bara några timmar senare kom dock beskedet från Finansinspektionen att Carnegie inte tillåts förvärva firman. Redan tidigare under dagen hade de andra spekulanterna bland de fyra svenska storbankerna dragit sig ur.

Imorgon bitti väntas därför rätten besluta att HQ ska träda i likvidation.

Enligt uppgift får Nordea i uppdrag att hantera HQ:s åtaganden gentemot kunder och affärspartners så att betalningssystemet inte äventyras.

Jon Åsberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom