Hörlurstillverkare på väg till Stockholmsbörsen

2016-02-03 07:31 Affärsvärlden Finwire

Telefon- och hörlurstillverkaren Zound Industries är på väg mot Stockholmsbörsen och siktar på en notering inom 12 månader. Avslöjandet kommer från Di Digital som uppger att Carnegie anlitats som finansiell rådgivare.

“En notering är ett av spåren vi jobbar med. Men vi har inte fattat något beslut än”, säger bolagets styrelseordförande Tommy Jacobson i en kommentar.

Zound Industries är en riktig snabbväxare och omsättningen har på bara två år fördubblats till över 750 miljoner kronor. I samband med den senaste finansieringsrundan i somras värderades bolaget till nära en miljard kronor.

Zound Industries säljer hörlurar och högtalare under varumärken som Marshall och Urbanears. I höstas släppte man en egentillverkad mobiltelefon som hittills bidragit med 50 miljoner kronor i intäkter.

Bolagets prognos för 2016 är att nå en omsättning på över en miljard kronor, bland annat genom att öka sin närvaro i USA.

Bland ägarna i Zound Industries finns grundarna Konrad Bergström och Kenneth Schönborg och investmentbolaget Varenne. Även Telia Sonera äger drygt 6 procent av aktierna.

Affärsvärlden Finwire

Premiumnyheter

Aktuellt inom