Hyland höjer bud på Readsoft

Hyland Software höjer sitt bud på programvarubolaget Readsoft till 55,00 kronor per aktie oavsett aktieslag, från tidigare 45,00 kronor per aktie oavsett aktieslag. Det höjda budet värderar samtliga aktier i Readsoft till cirka 1.688 miljoner kronor.

Acceptfristen för Hylands bud förväntas nu avslutas omkring den 5 september. Förutsatt att budet förklaras ovillkorat senast omkring den 5 september förväntas utbetalning av vederlag komma att påbörjas omkring den 10 september.

Det framgår av ett pressmeddelade på måndagsmorgonen.

Det höjda priset innebär en premie om nära 199 procent jämfört med slutkursen 18,40 kronor den 5 maj 2014, den sista handelsdagen innan Lexmark International Technology offentliggjorde ett kontanterbjudande till aktieägarna i Readsoft och 10,0 procent jämfört med det senaste budet från Lexmark på 50,00 kronor, vilket offentliggjordes den 14 juli.

Hyland och dess huvudaktieägare Thoma Bravo innehar totalt motsvarande cirka 7,9 procent av samtliga utestående aktier i Readsoft. Som angivet i Hylands pressmeddelande den 18 juni har aktieägare som innehar motsvarande cirka 3,0 procent av samtliga utestående aktier i Readsoft åtagit sig att villkorslöst och oåterkalleligt acceptera budet. Hyland kontrollerar alltså sammanlagt motsvarande cirka 10,9 procent av samtliga utestående aktier i Readsoft .

Det höjda priset kommer också lämnas till aktieägare som accepterat Erbjudandet före detta offentliggörande.

Fullföljande av budet är ej villkorat av myndighetstillstånd. Hyland har slutfört undersökningen om eventuell skyldighet att inhämta myndighetsgodkännande för att kunna fullfölja budet. Sådana godkännanden krävs inte varför fullföljandet av budet ej längre är villkorat av erhållande av myndighetstillstånd.

”Budet återspeglar tydligt vår entusiasm inför Readsofts människor, produkter och verksamheter. Vi anser att för Readsofts medarbetare utgör ett samgående med Hyland en möjlighet som saknar motstycke. Hylands långa och obrutna historik av lönsam tillväxt, i kombination med att Hylands och Readsofts verksamheter kompletterar varandra utomordentlig väl, borgar för det”, skriver Hylands vd Bill Premier i pressmeddelandet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets